ANTALYA / DEMRE - Beymelek Şehit Abdurrahman Esen Ortaokulu

Beymelek Şehit Abdurrahman Esen Ortaokulu

Adres
BEYMELEK MAH. CUMHURİYET CAD. ŞEHIT ABDURRAHMAN ESEN ORTAOKULU BLOK NO 34 DEMRE / ANTALYA
Vizyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, demokratik, laik; hak ve hürriyetlere saygılı, bilim ve teknolojinin gereğine inanan, bağımsız düşünme yeteneğine sahip kendini ve düşüncelerini ifade edebilen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, insancıl, paylaşımcı, kişilikli; toplumsal sorumluluk bilincine sahip, bilinçli,özgüveni olan, planlı, çalışkan, sanatsever, çevreye duyarlı, üretken, araştırmacı, bilgiye ulaşabilen, evrensel düşünen, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan bireyler yetiştirmek; çevrede tercih edilen, herkesin her gün daha iyiye ulaşmak için çalıştığı, bir okul olmaktır.
Misyon
Atatürkçü, cumhuriyetçi,demokratik ve laik kurum kültürüne sahip olmak. Öğrenci merkezli eğitimi benimsemek, gereğini yerine getirmek için çabalamak. Teknolojik gelişmelere açık ve takipçisi olmak. Planlı ve sürekli eğitim- öğretimden yana gelişmelere öncülük etmek. Toplumsal ihtiyaçlara duyarlı olmak. Özgün bilginin yaratılmasını yayılmasını sağlamak. Öğretmen, öğrenci, veli katılımı ve işbirliğini sağlamak. Bölge okullarına öncülük etmek. Kendimizi aşmak için sürekli araştırmak ve sonuçlarını paylaşmak. Bulunduğumuz bölgenin, kültür merkezi haline getirilmesine öncülük etmek.
Başarılar
Okulumuz 2007 yılında açılmış olup 2014 yılında zorunlu hizmete tabi olmuştur. O günden bu yana 4 öğrencimiz Ülkemizin güzide fen liselerini kazanmıştır.Bir öğretmenimiz (matematik öğretmeni Gökçen TURAN) Türkiye çapında yapılan öğretmenler yarışıyorda derece yapmıştır. Ayrıca birçok öğrencimiz Anadolu öğretmen lisesini, sosyal bilimler lisesini, Anadolu sağlık meslek lisesini ve Anadolu lisesini kazanmıştır.
09:00/15.40
KLİMA
Ulaşım
Antalya´dan 30 dakikada bir düzenlenen ve 3 saat süren minibüs seferleri ile ilçemize ulaşım sağlanmaktadır. Ulaşım şahsi imkanlarla ve Antalya minibüsleri ile sağlanmaktadır.
Okulumuz taşıma merkezi okul olup öğrenci taşıyan 7.öğrenci servisimiz vardır.
Yerleşim Yeri
Demre merkezine 4 kilometre uzaklıkta olup, beldemizin temel geçim kaynağı çiftçiliktir.
İL MERKEZİNE:140 İLÇE MERKEZİNE:4
Sportif Etkinlikler
Okulumuz her sene düzenli olarak sportif yarışmalara katılmaktadır. Ayrıca okul içi sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenmektedir.
Düzenli olarak her yıl TÜBİTAK 4006 proje yarışmalarına katılım sağlanmaktadır.